Blåbärstomater

Så är det januari och ett nytt år har börjat. Jag är såklart ute i god tid med mina tomatplanteringar och i år ska jag pröva en ny sort tänkte jag. Tidigare år har jag odlat vanliga tomater mest för att jag ska lära mig , men i år tänkte jag testa nått nytt. I år har jag köpt blåbärstomater som jag hoppas ska gro lika lätt som vanliga tomater. Jag köpte dem på tradera (för hela 71 kr! men det var det värt) men jag kan ingenting om när de ska sås eller hur man ska ta hand om dem. Tänkte att jag ska söka runt lite på nätet om dem och se vad jag hittar. Jag har också köpt chilifrön i år för att så. Jag har aldrig sått chilifrön förut men däremot tar jag alltid hand om Ts chilisar när de behöver omplanteras. Därför tänkte jag i år att jag borde försöka så några egna själv och kanske någon ny sort som inte behöver vara någon av de där superstarka som T alltid odlar. Jag har faktiskt ingen koll på hur starka chilifrukterna blir från de frön jag köpt men de har en väldigt häftig färg tycker jag De här har jag också köpt på tradera men för en betydligt billigare peng än för blåbärstomaterna. I höstas när förra säsongens tomater kom var jag så sur på att de mognade så sent på året. De sista kom så sent som i oktober och då måste man ha dem inomhus för att de inte ska frysa ihjäl. Då tänkte jag att till i år skulle jag sätta frön i tid. Jag sådde därför redan i augusti förra året och den har mot alla odds överlevt! Vi har en sån där odlingslampa hemma som jag använt till tomatplantan. Med den lampan och med påfyllning att tomatnäring så mår den relativt bra tycker jag Just nu är den ännu grönare än vad den är på bilden som är tagen för några veckor sedan. Frågan är bara när jag ska våga ta upp den till fönster bänken (när den inser att de inte är så soligt som den trott under lampan hela vintern). Vi får se. Fortsättning följer

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>